browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Păcală “explorator” în Americi

Posted by on January 19, 2016

-de Timotei Rad

GP, ironman (pozitia 93) trialthon-ist și ciclist foarte experimentat: “În condiții meteo de zăpadă, sub 0 grade Celsius, la altitudini de 2000 metri, cu bagaj de 30 kg, nici cei mai antrenați cicliști nu pot parcurge mai mult 30 km/zi, iar Radu pretinde că pedalează peste 100 km/zi!
În condiții meteo potrivite se pot pedala și 400 – 500 km într-o zi!
Ce e de-a dreptul șocant e că Radu nu are nici măcar aceste cunoștiințe tehnice minimale despre ciclism! Oricum, lipsa sa completă de experiență e vizibilă chiar și în poziția corpului său în poze. Radu e aranjat și cu barba pieptănată în toate pozele. În condițiile în care el pretinde că pedalează îți crapă buzele, se uscă pielea feței crunt. etc!

Eu nu merg cu bicicleta sub 12 grade cu plus! Nici un cicloturist nu merge la temperaturi de minus! Dacă ar fii făcut cei 250 km, ar fii murit! Luați o bicicletă și mergeți în asemenea condiții meteo și de relief pentru 10 km și vă vor trebui 2 zile să vă reveniți!

Înainte de toate doresc să îmi explic motivațiile acestui material. Tipologia comportamentului și atitudinii lui Păltineanu atinge și lezează demnitatea de român, atinge oamenii care muncesc mult și integru, și nu îi atinge plăcut, întrucât îi umilește! E o nedreptate și necinste adusă spiritului de sacrificiu al cicloturiștilor români (Diaconescu Radu, Anton Duma, Virgil Galațanu, etc). Îi dezonorează prin faptul că unii o să îi compare cu el!

Oricât pare de mică miza, nu este! Dacă un trișor reușește să păcălească o țară întreagă e grav, e vorba de umilirea muncii multor oameni! Radu Diaconescu și-a pierdut degetele de la un picior iar Radu Paltineanu ia premiul “Ciclistul Anului” din partea FreeRider?


Înainte de a începe povestea propriu-zisă, e onest să precizez că îl cunosc personal pe acest personaj, că mi-a scris pe Facebook vrând să ne cunoaștem.

Între beri îi spuneam că văd la el apucături șirete.

Un român cucereşte America:

Va face ceva ce n-a văzut America, într-o expediție RECORD, de 9 luni!

Screenshot 2016-01-04 22.37.44

Mii de oameni au traversat deja Americile cu bicicleta, cât despre recorduri mă abțin.

Primul om din lume ce va traversa Americile pe bicicletă:

Inspiraţia:

Trecutul expeditionar al lui Radu:

In 2013 afirma ca pedaleaza 5500 km din Copenhaga la Rosia Montana via Suedia – Finlanda – Estonia – Rusia – Ucraina – Transnistria – Moldova:

pacaleanu12 (2)

In acest interviu acordat TVR Cluj afirma ca in aceasta expeditie a pedalat 60 de zile continuu. Tică Darie, prezent si el in emisiune arata ca un om ce a pedalat 2000 km, Radu pretinde sa fi pedalat 5500)

Intre Sankt Petersburg si Moscova a urcat bicicleta pe tren (800 km). Din Moscova in Rostov a mers cu autostopul, după cum dovedește poza de mai jos, care poate fi găsită și pe site-ul său:

Din Crimeea in Odessa ia autobus:

Expeditia aceasta ii arata lui Radu cat e de frumos sa pedalezi asa ca se decide sa investeasca in traversarea Americilor pe bicicleta.

Investitia-i presupune cel puţin zborul dus-întors dintre America de Nord şi România.

Vine în România ca să îşi promoveze proiectul, după ce termină universitatea:

Această investiţie şi campanie nu rimează însă cu una din poveştile ce avea să le spună ulterior: Pedalează pentru că a fost trădat în dragoste.

Radu afirmă că în 3 august 2015 a ajuns în Prudhoe Bay, iar în 4 august 2015 a pornit din Prudhoe Bay spre sud. Singur si neasistat:

Screenshot 2016-01-10 22

Producătorul documentarului (?), Ioan Roman, ne spune că în 9 august 2015 Radu nu era între Prudhoe Bay și Fairbanks ci în Fort Nelson, British Columbia, Canada:

Screenshot 2016-01-10 18.38.55

Linku-ul pozei aici.

Tot Ioan Roman  îl vinde pe Facebook-ul său personal pozând cu întreaga echipă în Fairbanks, în 5 august 2015:

Screenshot 2016-01-10 17

Intre Prudhoe Bay si Fairbanks sunt 800 km!

Radu repeta că își realizează <expediția> de traversare a Americilor, solitar, neasistat și strict pe bicicletă:

Screenshot 2016-01-11 00.22.32

La fel ne spune și Antena3:

Screenshot 2016-01-13 15

Totuși echipa de mai sus ce rol are? Cu ce se deplasează? Atâția oameni s-au deplasat cu avion din Montreal în Edmunton, apoi tot cu avion din Edmunton în Grande Prairie, ca mai apoi să meargă cu mașina încă 3300 km, pentru ce?

Screenshot 2016-01-10 18.06.47

Dar cele două “căruțe” de bagaje?

Screenshot 2016-01-10 17.30.20

Link-ul pozei aici.

*

Să vedem media kilometrilor parcursi zilnic (pe drum neasfaltat):

Screenshot 2016-01-11 00.22.32

Drum de genu’:

Bicicleta nu e prea curata?

Chiar dacă media pe drumuri neasfaltate îi e 80 km/zi, iar temperaturile sub zero grade Celsius, după cum vom putea deduce din seria următoarelor 3 poze, are o zi minune cu 132 km:

1) În 29 august e în City of North Pole (foarte aproape de Fairbanks):

Screenshot 2016-01-10 21.05.02

2) În 30 august în condiții de ninsoare ajunge în Delta Junction:

Screenshot 2016-01-10 21.08.01

Frumos fes. Frumoasa geaca. Echipment de pedalat 132 km in conditii de ninsoare.

3) Google Maps ne spune cât a făcut:

Screenshot 2016-01-10 23.46.08

În continuare introducem una din prințesele poveștii: domnița Andreea Raluca. Trebuie să vă spunem despre Andreea Raluca că ea e fata bună; prințesă care suferă, nu naughty. Vrea să îl ajute pe Radu, spunându-i în 24 august 2015, că i s-a modificat harta live de pe site:

Screenshot 2016-01-10 18.11.24

Radu se scuză zicând că harta sa live de pe site afișează doar cele mai recente locații (puncte), problema însă tocmai asta era, nu le afișa pe cele recente,  îi apăreau pe site puncte vechi, dar nu îi apăreau cele recente. Radu nu contrazice faptul că harta îi era incorectă și incompletă (că îi lipsește porțiunea Fairbanks – Prudhoe Bay – Fairbanks) și confirmă astfel prințesei că are dreptate.

Cei doi sponsori care îi oferă lui Radu GPS și tot ce presupune localizarea sa live își vor risca reputația și brandul, sau ne vor pune la dispoziție traseul real al lui Radu?

Ajuns la granița Canada – SUA, Radu are probleme mari! De ce? Pentru că era cu o bicicletă și toate bagajele într-o mașină iar asta i se pare ciudat unui vameș transmițându-i că are de gând să se mute cu toate catrafusele în SUA?Screenshot 2016-01-10 19.44.11

Screenshot 2016-01-10 19xxx

M-a luat de la început cu… cinci metri față de mașina din față? Era cu mașina și e asistat? Sau îmi ziceți că cicliștii stau în rând cu mașinile în granițe? (Sa ne puna la dispozitie stampila de intrare in SUA)

Screenshot 2016-01-10 19.47.21

De Crăciun fii mai bun:

La 08:56 AM, fusul orar al statului New Mexico (SUA), 25 decembrie 2015, numitul Radu Paltineanu afirma că părăseşte Bloomfield-ul, îndreptându-se spre sud.

Dar conform propriei sale hărţi online live (aflată pe site-ul său radupaltineanu.ro), în 25 decembrie 2015, la ora 19:58, fusul orar al statului New Mexico (SUA) părăsea Bloomfield.

Detaliu:

Mai jos aveţi o captură suplimentară, care să confirme faptul că harta de mai sus este cea generată de GPS-urile numitului Radu Păltineanu, găsibilă pe site-ul acestuia la acea dată (aşadar, acum ar fi relevant faptul că numitul Radu Paltineanu a schimbat de 4 ori hărţile şi compania care procura acest serviciu).

Fusul orar al primei capturi, nu prezintă nici o suspiciune, întrucât numitul Radu Păltineanu îl confirmă. Fusul orar al hărţii SPOT este deasemenea cel local (New Mexico, SUA – în acest caz) dar dacă prin absurd ar fi fost cel al României (ţară în care mă aflam când am salvat ultimele două poze – capturarea pozelor – print screen – nu modifică ora afişată), diferenţa de fus orar între România şi statul New Mexico este de 9 ore; astfel numitul Radu Păltineanu, la ora 10:58 AM sau 19:58 se afla în oraşul Bloomfield, nu pedala aproape de o localitate numită Nagezzi.

Prin răspunsul de mai sus numitul Radu Paltineanu confirmă veridicitatea şi autenticitatea capturilor prezentate de numita Andreea Raluca; deasemenea şi provenienţa lor (site-ul www.radupaltineanu.com).

Astfel este demonstrată fără echivoc intenţia anterioară & planificată a numitului Radu Păltineanu de a nu fi pedalat în acea zi, în contradicţie cu afirmaţiile sale publice – acelea că va pedala 130 km.

Mai mult, în acest fel este demonstrată deasemenea reaua credinţă a numitului Radu Paltineanu, in ceea ce priveşte onestitatea modului în care îşi informează publicul.

Astfel, prin a prezenta publicului larg aceste falsuri intreprind o acţiune jurnalistică, legea oferindu-ne dreptul de a informa alte persoane despre părerile noastre.

Nu doar că numitul Radu Paltineanu isi informează fals publicul dar are şi îndeletnicirea, caracteristica şi ciudata placere de a dori sa provoace pretinse polemici, ca astfel sa atraga atentia.

Pentru veridicitate redau alte variante de-ale capturii conversaţiilor prin intermediul comment-urilor în reţeaua Facebook, dintre Andreea Raluca şi Radu Paltineanu:

Andreea Raluca a salvat aceste imagini și le-a postat în formă de comment-uri la un post de-al lui Radu, în 27 decembrie, lăsându-l astfel 2 zile să zică singur că o fii avut o problemă, de aia a trebuit să ia mașină. Pentru ca Radu nu a spus nimic Andreea Raluca a postat comment-urile dupa 2 zile (27 decembrie).
Radu în timp ce afirma că a pedalat în 25 decembrie cei 130 km, de fapt făcuse cu mașina 283 km. Între noi fie vorba cu 30 kg bagaj și la -5 grade Celsius nici Chuck Norris nu face 130 km uphill la pedale!
Dar ce caută el în centrul Bloomfieldului (conform cu capturile GPS ale Andreei Raluca) când traseul ciclist e altul acolo şi când afirma că în acea dimineață a pornit din Farmington?
Screenshot 2016-01-04 13.17.51
Screenshot 2016-01-04 13.18.24
 7,4 km, în condiţii de ger; o nimica toată.
Din Farmington în Nagezzi sunt 77,4 km; nicidecum 45 km! Radu nici nu a verificat cat pretinde ca a pedalat.
Screenshot 2015-12-28 21.08.41
Deci …să înțelegem… te duci 283 km până în Albuquerque, ca mai apoi să revii alți 283, iar acest total de 566 km e mai ok decât să fii mers în Farmington? Bike-shop-uri oricum erau și în Bloomfield și în Nagezzi!
Pe una din cele mai frecventate rute cicloturistice nord-americane nu găsești un bike-shop pentru 283 km? Plus de aia o pompă (presiune de aer) îți putea da primul tir care trecea pe lângă tine. Sau umflai cu pompa aia “necalumea” până ajungeai la prima benzinărie.
În același timp avea gazdă care să îl aștepte în Albuquerque! Spune asta in comment-ul lasat ca reply Andreei Raluca. Doua poze mai sus. Asta demonstrează încă o dată în plus că a premeditat si planificat dinainte să meargă cu mașina direct in Alburquerque.
Din dragoste, datorită zăpăcelii exercitate de prințesa Andreea Raluca, a stat în Albuquerque 7 zile și n-a făcut curat după el:
Screenshot 2016-01-04 20
 Da, putem citi între rânduri intenţia sa de a fi stat o singură noapte în Alburquerque şi a continua în stilul lui Chuck Norris.

După toate astea, numitul Radu Paltineanu ne spune ca a refacut traseul:

Din Lybrook teoretic se apucă de pedalat, dar nu înainte să facă o pauză de 7 ore după cum puteți vedea mai jos:

Menţiune:  din neatenţie, am deschis în locul celui de-al doilea tracker (băț), cel aflat deasupra lui, dar e vizibil “5 days ago”, raportat la cele de deaupra, care sunt “4 days ago” (30 decembrie, 17:20), asta însemnând că pauza a fost de minim 6 ore și 40 minute, ca astfel să se treacă în următoarea zi, “5 days ago”)-

Radu după ce a “editat” harta, a înlocuit-o de tot, cu alta, de la alt provider.
——-
În localitatea Cuba a mai făcut o pauză, de 9 ore de data asta:

Ajungea în Albuquerque în 31 decembrie la 22:00.

Astfel la 35 de ore, după plecarea-i din Lybrook, făcuse pauză minim 15 ore! Deci în 20 de ore pretinde să fi pedalat 199 km.

Pe timp de noapte, pe temperatură de -7 grade Celsius.

Cu 30 kg bagaj şi urcuş altitudinal de 5054 m:

O altă scuză folosită de Radu e că l-ar fii prins furtuna. Păi nu urmărești prognoza meteo? Și dacă îl prindea furtuna în Râmnicu Vâlcea, fugea la Cluj? Păi poate când revenea la Râmnicu’ Vâlcea era furtună din nou!? Vremea se schimbă mult în 20 km, darămite în 283 km.
L-am întrebat pe Supermanul Andrei Roșu în cât timp e realizabil traseul dintre Nagezzi și Albuquerque (ceea ce Radu afirmă că a refăcut), în condiții meteo de sub 0 grade Celsius, cu 30 kg bagaj, cu un urcuș total de 5054 metri (diferență de altitudine cu plus). Mi-a zis că cineva determinat si cu experienta îl face în 48 ore de mers continuu și fără dormit, cu o medie de 5-6 km/h!
Diaconescu Radu, unul din cei mai experimentati cicloturisti români:
Screenshot 2016-01-10 19-XXX
Vlad, un pasionat de călătorii:
Screenshot 2016-01-10 20.00.48
De pe ce planetă e Radu dacă afirmă că merge cu bicicleta pe gheață?
Screenshot 2016-01-10 19
Cauciucurile se <tocesc>?
La câți km schimbă cauciucuri?
Dar lanțul?
Screenshot 2016-01-10 20.24.59
 Anton Duma e unul din cei mai experimentati cicloturisti români.
—–
——-
Daca va uitati din nou mai sus pe coordonatele pozelor cu care l-a prins printesa Andreea Raluca, Radu când urcă pe mașină nu e în Nagezzi e în centrul Bloomfield-ului în fața unui hotel. Avem coordonatele foarte exacte ale locului pe print screen-urile prințesei Andreea Raluca: latitudine +36, 70793, longitudine: -107, 98553:
Screenshot 2016-01-02 02.11.38
Hotel!
Oare astfel se explică gluma/ironia de mai jos, făcută de Diaconescu Radu?
Screenshot 2016-01-02 13.57.07
Radu afirmase cu o noapte înainte că va dormi în cort cu un glob atârnat deasupra capului:
Screenshot 2016-01-02 00.08.56
—–
Dacă Radu avea imaginație zicea că i s-a furat GPS-ul; ne mințea ca un artist.
De exemplu’ artistul Cristian Grețcu? Unchiul său, tipul care îl imita pe Iliescu la Divertis:
Screenshot 2015-12-23 12.44.12
Când i-a fost mai greu și era <vehement contestat de către o dearee socială> Lucian Mîndruţă i-a sărit în ajutor:
Screenshot 2016-01-01 15.46.18
Prima poveste? :))) In 29 decembrie? Dar Radu Diaconescu îți spune ceva?
Lucian Mîndruță nu a dat share, a upload-at pe profilul său, poze! In momentul în care poza e urcată de tine pe Facebook, apare ca postul tău și are mult mai multe vizualizari decât orice share.
Unde să mai punem că în timp ce Radu trebuia să faca 199 km în 20 de ore, mai avea timp să se dea cu sania și pe CouchSurfing:
Screenshot 2016-01-01 16.39.20
În 1 ianuarie 2016, la ora 16:39 a României erau 23 de ore de când Radu fusese logat ultima oară pe CS, adică în 31 decembrie 2015 la 17:39 ora României (08:39 ora New Mexico, SUA)
Haidem să terminăm cu zâmbetul pe buze:
Screenshot 2016-01-02 00.17.19
Z-ONOARE1
CONTESTAȚIILE VEHEMENTE
(ale unei minti bolnave de diaree sociala)
Screenshot 2016-01-02 16.33.38
Unchesul ataca si el:
Screenshot 2016-01-12 15.54.08
BATMAN
Screenshot 2016-01-01 22.22.27
 Ioan Rajku Rigels face o greşeală de tastare, fuseseră 20 de ore de pedalat, nu 29.
Poziţia Mândruţă:
Screenshot 2016-01-02 14.55.42
Crede, nu cerceta!

Aceasta este ética şi poziţia Mîndruţă, când este vorba de alţii, binenţeles. Fiind vorba să râdă de un jurnalist oponent râde relaxat:

Alte:

1) Editează” des harta live. Iar dată-i fiind profesia de programator nu cred că o “editează” pictoricește.

Pe de alta parte”editări” cartografice sigur nu impun high-performance GPS-urile ce le deţine:

Screenshot 2016-01-18 16.39.47

Radu a trecut intre timp la o a treia companie GPS, am pierdut capturile print screen a celei de a doua, cea de a treia e mai jos, iar cea de a patra o foloseşte momentan (Strava):

pacaleanu16
2) Impresionează concetatenii români promovându-le un interviu în engleză. Toți cei care au dat like sunt români.

Screenshot 2016-01-12 23

3) Radu ne spune aici o poveste lacrimogenă conform căreia s-a apucat de călătorit pentru că a suferit din dragoste, uitând că a făcut un drum dus-întors din America de Nord în România pentru promovare. Promova drama suferinţei iubirii? Drago prințeso Andreea Raluca, acum urmează să pierzi lupta iubirii pentru că intră în scenă prințesa naughty:

Radu spune la şase luni după startul expediţiei că a găsit momentul să îşi poată spune adevărata poveste și ușura sufletul. În acest scop, realizase o şedinţă foto, lol. Normal, face ședința foto înainte de a pleca în expediţie, după zborul Canada – România:

Screenshot 2016-01-10 22.16.22

Screenshot 2016-01-10 22.19.12

Faptul că e vorba de o ședință foto e demonstrată de mulțumirile aduse fotografului, dar mai ales de locația identică (monumentul din spatele lor).

In ceea ce priveste relatia sa cu aceasta tipa, Radu mai avea si o alta varianta pe care se gândea să o publice (prezint si aspectele de mai jos pentru ca mi se par relevante si definitorii pentru modul de a actiona si moralitatea lui Radu Paltineanu):
Radu imagina un scenariu în care să demaște un mare avocat?
Am inclus în poveste persoane terțe (prințesa naughty), pentru că Radu a folosit aceasta persoana in scopul promovarii povestii sale, de un mod imoral si fals.
Când am avut acele discuții cu el nu mi-aș fii imaginat de câte e în stare. Când s-au pus toate cap la cap doar am zambit. Soarta.
Şi pungașii ăștia își au rolul lor, observă Svejk, întânzindu-se pe salteaua de paie, dacă toți oamenii ar voi numai binele celorlalți, curând ar ajunge să se omoare între ei (Varoslav Hasek)
Concluzie:
Am învățat câteva lecții capitale despre oameni cu ocazia acestei poveşti: 1) Unii îs rău intenționaţi și consideră că și ceilalți sunt asemeni lor, luptând  cu orice arme, făcându-se de tot râsul curcii. 2) Unii, indiferent de evidențe vor crede că e o competiție sau o luptă personală a mea cu Răducu. 3) Nu poți opri gura lumii, cum nu puteai opri nici cațele de babe, în copilărie. 4) Alții mă întreabă cine mă cred, sau cine mă vreau, făcând astea. Bă, nu știu nici cine sunt, dar dat fiind că nimeni altcineva nu face chestiile astea, eu sper doar să fiu util. 5) O parte din români, toată viața am dat de șmecherași de ăștia impotenți. Ei erau smărtuci, că îi învățau mamii și tatii. De obicei mă-sa și tac-su era om stimat în societate (nu ajungeai la nasul lui) și confundau inteligența cu abilitatea de a îi convinge pe unii nu logic, ci cu o aură handicapată. Ei bine, unii din noi au fost tot timpul mai coioși decât smărtucii ăștia ce joacă roluri de copii buni falși. Ai fost în tabăra lor? Ai o singură șansă: în tabăra noastră. De ce? Structură, baby! Structura principiilor ce guvernează viața unui om.
up-date:
Up-date: între timp Gabriel Pană lasă comment-uri non-sens și răutăcioase. Nu pot ghici ce e în capul tuturor. Mai jos acordul său pentru a îi publica spusele: