browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hitchhikers

Vladimir Sharlaev

Tery

Stephan Schlei

Pavel Trcala

Grigory Kubatyan

Iris Veldwijk

Alyssa

Elijah Wald

***

My inspirations:
A) Norbert Demeter –  Norbi a mers cu autostopul până la Magadan şi înapoi. Pagina de Facebook a călătoriei sale: Transylvania to Kamchatka.
B) Jeremy Marie

Fuseră mai multe interviuri, cu povestile mai multor autostopisti dar au ramas doar cele de mai sus. Oamenii de mai sus sunt legende. Povesti autentice create de catre muzica universului. Oameni care si-au invins mare parte din propria vanitate (nimeni nu o ingenungheaza toata cat e in viata), oameni care si-au donat/oferit sufletul. Povesti autentice: cersitul si laptarul in cazul lui Stephan Schlei, spiritul razvratitei olandeze Iris, etc. Fresce cu povesti autentice de viata, oameni care nu au ajuns la autostop pentru ca le placea sa invete capitale cand erau mici, asta am facut-o toti, e prea simplu. Sa calatoreasca vor toti (dar merg in vacante). Daca tatii si mamii au bani, daca preiei retete, daca faci ca altii ca sa <faci ceva notabil>, lumea nu va avea ce invata cu adevarat de la tine. Aici, pe acest blog, e un “cimitir” al iubirii de viata, al sacrificiilor. Singur pe lume/Sans familie/Nobody’s Boy – Hector Malot! Gavroche! Fara sa realizez m-am vrut si eu faimos .. De fapt motivul era: scapatul de  prostie .. (modul/drumul meu de a intelege viata). Am muscat capcana asta. Lasa sa fie si capcanele muscate!

Acum ce imi ramane de facut? Pumnul sus si cenusa in cap.

“Ceea ce fumez nu e o tigara, e singuratatea” – EG

O poezie spiritului Gabrielei Hulea, omul care mi-a oferit un sens si eliberat spiritul. Scrise la compul nr 87 al salii de jocuri din a 87-a tara!

Pentru toti maestrii invizibili. Ei au atins sfere mai inalte.

Daca tot esti artist, creeaza ceva pe care lumea sa isi dezlantuie/faramiteze spiritul – precum piesa TAMACUN a Gabrielei si a lui Rodrigo. Imnul vietii – Regatul Dezlantuit al Bucuriei.

Motivele pentru care celelalte au fost sterse:

-principalul motiv: mincinosi (exageratori)

-e competitie frate, si nu e fair play cum ar trebui sa fie in sport (autostopul e un sport), deci lumea e injusta si incearca “sa se informeze pe dupa sura” si prin barfe ca sa fure meritele altor frati autostopisti

-da, si eu sunt (am fost) copil si imi place(a) sa ma joc si sa castig DAR doar daca o merit. (Mai sunt? Nu stiu!) Aveam o viziune naiva si idealista despre onestitatea autostipistilor iar cand am realizat ca <le fac reclama> am sters articolele. Las totusi mai jos lista marilor autostopisti.  Am decis sa las doar cele 8 interviuri de mai sus, fiindu-mi cel mai greu sa sterg pe cel al lui Jeremy Marie, unul din cei doi calatori care m-au inspirat, un om la care tin mult. Am facut asta ca <sa nu am principii>, ca sa fie o exceptie de la CRITERIILE si omenia ce le impun. Am facut-o si ca sa imi fac rau, sa imi calc pe suflet si sa <demonstrez> “unora” ca am devenit ca ei: invidios pe concurenta .. :)) Nu am vrut sa las multe interviuri, asa ca imi pare rau si pentru cele cu Juan Pablo Villarino, Valery Shanin, Mirel Magop, Stephan Kognito si Miran Ipavec (cu toate ca ultimii doi vor sa tina pe anumite tronuri imaginare ale recordurilor pe Alexey Vorov si ii sunt slugarite). Motiv pentru care am sters si recordurile/statisticile cu recorduri. One day, daca a fi vreo asociatie a hitchhikerilor, se pot face clasamente cu recorduri in urma unor interviuri smart. Nu exista minciuna care sa nu poata fi demascata! O alta exceptie e Pavel Trcala, al carui interviu a fost lasat chiar daca omul minte cu nerusinare mare legat de numarul/recordul de kilometri in 24 ore, dar in rest e prea awesome, prea fain! Si il iubesc!

Alte articole le-am sters pur si simplu pentru ca autostopistul era sters. Era politically correct, sa nu supere pe nimeni. Adept al prezentarii partiale a vietii. Prezentare sifon (bule si fasuri) ce contine doar particule (molecule de gaz/apa din sifon) din gama “only good vibes”. Viata nu e asa si nu ai dreptul sa o prezinti asa ca astfel sa virusezi/poluezi suflete naive si tinere. Nu te dori tu un mesager al spiritualitatii daca nu o povestesti prin suferinte. Nu vinde gogosi si imagini impartiale/deformate despre viata.

Poate lectiile de viata ce a trebuit sa le invat ca sa scriu randurile de mai sus is vibe-uri mai frumoase decat investigatiile la sange si prinderea & demonstratia fiecarei minciuneli pentru realizarea de statistici.

1) Vladimir Sharlaev – 138 țări (în 13 ani)

2) Tery – 107 țări (în 7,5 ani)

3) Timotei Rad – 87 țări (în 4,5 ani)

4) Jeremy Marie – 77 țări (în 6 ani)

5) Andre Brugiroux- 73 țări

6) Jiriho Svobodu – 72 țări

7) Kinga Choszcz- 71 țări

8) Benoit Grieu – 70 țări

9) Ludovic Hubler – 65 țări

10) Juan Pablo Villarino – 64 țări

11) Nina Nooit – 63 țări

12) Dainius Kinderis – 60 țări

13) Zuzana Piovarciova – 60 țări

14) Stephan Schlei

15) Pavel Trcala – 58 țări

16) Grigory Kubatyan – 54 țări

17) Alexey Vorov – 54 țări

18) Levente Kadar – 53 țări

19) Iris Veldwijk

20) Valery Shanin – 48 țări

21) Alyssa – 47 țări

22) Mirel Magop – 47 țări

23) Elijah Wald – 45 țări

24) Ushi Yama Susu – 44 țări.

25) Tomi Astikainen – 43 țări

26) Stefan Kognito – 42 țări

27) Miran Ipavec- 42 țări

28) Radoslaw Siuda – 41 țări

29) Gonzalo Cazenave – 39 țări

30) Konstantin Zhuravlyov – 37 țări

31) Anton Krotov – 37 țări

32) Tomislav Perko – 37 țări

33) Vladas Sapranavicius – 35 țări

34) Roman Vehovsky – 35 țări

35) Mikhail Dutkevich – 30 țări

36) Augustas Klygis – 29 țări

37) Juan & Daniela – 25 țări

38) Ana Bakran – 16 țări

39) Simon Nomadul – 15 țări

2 morți în călătorie (Kinga, Benoit), 7 ruși (Vladimir, Grigory, Alexey, Valery, Konstantin, Anton, Mikhail), 4 francezi (Jeremy, Andre, Benoit, Ludovic), 4 argentinieni (Juan, Gonzalo, Juan, Daniela)

***

My inspirations:
A) Norbert Demeter –  Norbi a mers cu autostopul până la Magadan şi înapoi. Pagina de Facebook a călătoriei sale: Transylvania to Kamchatka.
B) Jeremy Marie