browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fraudă la Bucharest Half Marathon

Posted by on May 17, 2017

Pe Ludovic l-am cunoscut în 2014, prin niște prieteni comuni (Nicu și Sergiu). E un om și un român cum puțini mi-a fost dat să cunosc.

Ludovic Vieru, alpinist (Kilimanjaro printre altele) și maratonist, după o luptă dramatică și lungă cu cancerul, survenit în urma unei mușcături de căpușe, reușește să învingă boala. Mai mult, în pofida tuturor acestora reia încet și cu eforturi supraumane alergatul, reușește să alerge din nou un maraton și devine antrenor.

Înaintea bolii:

Acum câteva zile:

Acum câteva zile, Ludovic a participat la Bucharest Half Marathon. Organizatorii, i-au arătat toată aprecierea…

Militând pentru competiții curate cu clasamente reale, vă supun atenției problemele grave constatate în urma participării numiților

Aparaschivei Olga RalucaGeorge Iustin Paltinel și Ludovic Vieru la proba de ștafeta din cadrul Semimaratonului Bucuresti din data de 14 mai 2017.

Raluca, George și Ludovic s-au adresat organizatorilor, fără nici un rezultat. O să reiau mai jos obiectele fraudei:
Stafeta, IA ŞI urcă formata din Aparaschivei Olga RalucaGeorge Iustin Paltinel și Ludovic Vieru a ocupat locul 6 general si locul 3 mixt din 529 stafete. 

DAR:

1) Echipa de pe locul 3 era de fapt masculină, și e trecută greșit (?) la mixt. Ca să îi pună pe podium, l-au facut pe Denis, Denisa. Demn cavaler, Denis! Îl avem pe Denis în poza de mai jos, postată de colegul său Onofrei Cristi (cu medalii meritate de alții)

Clasamentul a rămas neschimbat…

A doua eroare, ceva mai grava, este la echipa de pe locul 5 general, Miscarea CFR Bucuresti, ai cărei componenți nu au alergat în ordinea înscrierii în listele de start și trebuiau descalificați conform celor precizate in regulament. Extrase din formularul de înscriere și din regulament:

Poate părea o chestie minoră, dar ceilalți au respectat ordinea de start și cele stipulate în formularul de înscriere și regulament. De ce alții nu pot??


A treia eroare, CAPITALĂ, de aceasta dată, este la ștafeta de pe locul 4 general, Așii Alergării Galați, care pe lângă faptul că, la fel ca cei de pe locul 5, nu au respectat ordinea alergătorilor în cursă, a mai avut o problemă MAI GRAVĂ, a avut un ALT component la start decât în lista de înscriere, respectiv Daniel Coca în locul lui Liviu Cobzaru. Acest lucru se poate vedea confruntând foto 1 (clasamentul) cu foto 2 si 3 (componenții ștafetei) precum și cu articolul de presă https://www.viata-libera.ro/…/87869-asii-alergarii-,-la-dou…

Deși un exemplu mai clar de fraudă nu se poate, oragnizatorii NU au descalificat aceste echipe.
Adaug la acestea faptul că, deși în foto 4 se poate vedea că alocarea sectoarelor de start se face conform timpului trecut la înscriere pentru primul alergător, iar membrul echipe IA ȘI urcăGeorge Iustin Paltinel a avut trecut un timp de 35min/10km la înscriere, echipa acestuia a fost repartizata in sectorul E de start (ultimul)..!!!

În plus, colegul din primul schimb al echipei IA ȘI urcă, a fost direcționat greșit de comisarii de cursă la km 5, pierzând câteva minute bune..

Sunt uluit de toate aceste gafe (?) organizatorice, care au privat membrii echipei IA ȘI urcă de cel putin 300/350 euro și alte premii, de o poză pe podiumul de 5 general alături de campionii Ionescu si Corneschi. Și de ce nu?! … de satisfacția și bucuria victoriei și a roadelor muncii lor?

Cum afecteaza asemenea experiență moralul unor tineri sportivi? Vă spun eu, ajung la concluzii de genul “ce rost mai are sa mai alergam???
Vă repet, aceste aspecte au fost prezentate în discuții pe email directorului ABRC si altor reprezentanți, fără a se găsi o soluționare.
În spiritul unei competiții corecte, vă prezint public acestea, cerându-vă susținerea prin distribuirea acestui material în rețelele de social media.
Echipa IA ȘI urcă, e o ștafetă de amatori, care se autofinanțează, obținând performanțe ce nu pot fi neglijate și fac totul din pasiune. Și ce au primit?  Fraude in loc de laude..
RUȘINE!
Solicităm public organizatorilor descalificarea celor ce au fraudat competiția și încălcat regulamentele și repunerea echipei IA ȘI urcă, pe locul cuvenit în clasament și premierea conformă!

de Timotei Rad

alte investigații