browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Exploratoarea “Uca Marinescu” (Medesz Adriana)

Posted by on March 21, 2016

ACTUL ÎNTÂI: PREMIANTA

Uca Marinescu ocupă de peste 20 de ani funcția de Președinte a Comisiei de Sport și Mediu din cadrul Comitetului Olimpic Român,  fiind cunoscuta, atestată, premiată și considerată cea mai mare călătoare și exploratoare româncă din toate timpurile. Uca Marinescu se mândrește printre foooarteee multe cu faptul că ar fi prima sexagenară ce a atins ambii poli geografici într-un an, pe schiuri. De acest fapt încearcă să ne asigure și FORBES:

Screenshot 2016-02-02 15.36.16

Ilici, o decorează:

Screenshot 2016-02-01 23.58.46

Cum era mai mult decît firesc a primit și alte distincții:

-din partea presedentiei României: Diplomã de Excelentã -2000, Ordinul National de Merit în Grad de Cavaler- 2000, Ordinul National de Merit în Grad de Ofiter- 2002
– Diplomã de Excelentã din partea: Comitetului International Olimpic, Comitetul Olimpic Român, Academia Nationalã de Educatie Fizicã si Ministerul Tineretului si Sportului,
– Membrã a Societãtii Române de Geografie si a Asociatiei Americane de Geografie
– Femeia Anului 2002 si Maestru Emerit al Sportului- 2003

Atestatele performanței atingerii polilor le avem mai jos:

1)Polul Nord:

Screenshot 2016-02-02 00.27.44

Acest “atestat” a fost prezentat de către dna Uca în direct în emisiunea dlui Prosperio (aveți link la interviu, atestatul e prezentat la minutul 09:00). După ce în primă fază avem tendința să halucinăm gândindu-ne că această diplomă e una de grădiniță vedem scris: “Direction of Vicaar Agency”, căutăm cu dl Google și aflăm aici că această distracție, realizată cu avionul și elicopterul, costă 25 000 euro:

Screenshot 2016-02-02 19.43.51

2)Polul Sud

Screenshot 2016-02-02 00.24.20

Aceast “atestat” ne este prezentat de către dna Uca în direct în emisiunea dlui Prosperio ( minutul 09:10). Vedem aici că pentru această performanță se achită companiei Adventure Network un cost de 47 200 USD de către dna Uca:

Screenshot 2016-02-02 19.54.24

ACTUL DOI: FINANȚĂRILE

Finanțările? Banii pentru aceste expediții? În emisiunea “Profesioniștii” Uca ne spune că i-a economisit din salariul de profesoară de educație fizică, prin neplata anumitor cheltuieli de-ale apartamentului. Ce apartament are cheltuieli de 47 200 USD? Mai apoi 25 000 Euro?

Tot despre partea financiară, Uca spune aici: “ca preț al expediției am beneficiat de o șansă, aceste șanse vin și ele spre mine” (min 16:10) & “șansa a fost ca undeva la Elesmere să mă întâlnesc cu un grup de canadieni și m-am lipit de ei” (22:00) & “acolo (Polul Sud) m-am lipit de o expediție australiană” (24:11) & “au apărut 3 chemări (șanse): au venit, s-au așezat, l-am (sic) văzut, am spus trebuie să ajung și am plecat. A fost iarăși o expediție solitară pentru că n-am mai găsit pe nimeni care să meargă cu mine. Mă rog, până la urmă a venit o colegă de la Prima TV. Mai apoi a apărut (șansa) Altaiul Siberian, care tot așa, a apărut pe parcurs” (18:41) & “deci așa se așează lucrurile la mine” (20:42) În continuare fiind întrebată care îi e țara preferată, spune: “N-aș putea ca să spun o țară, poate apare de undeva ceva”.
Tipa călătorește batjocorindu-ne de 40 de ani, în peste 100 țări si având ani în care este plecată din țară peste 6 luni! În discursul galei FORBES spune: “40 și ceva de ani de când călătoresc” (00:50)

ACTUL TREI: JULIA VERNA (PERLE IREALE)

În toate interviurile Uca se mândrește că îl citește pe Jules Verne ca și cum ar fi vreo performanță: “Îl citesc și acum pe Jules Verne!”

Uca mai spune: “Am fost pe drumul vikingilor, pe urmele vikingilor, ei au plecat din Marea Neagră după cum se știe” (min 3:50 – https://www.youtube.com/watch?v=L1UNdB6MCO0 )
La min 18:50: “Bine, coordonarea și ghizii au fost întotdeauna foarte bune, deci nu putea să se întâmple nici un fel de accident” (Aveau valeți). La min 19:35 spune: “Expedițiile mele au fost clasice, gen Amudsen, gen schiuri și îți tragi sania după tine!” Păi aveau valeți sau trăgeau singuri căruța? Mai apoi, aici spune: “Vorbesc cu sania: Sanie te rog alunecă!” (45:35).

În interviul acordat SmartWomanRo spune că a făcut 120 km pe schiuri până la Polul Sud. A atinge Polul Sud pe schiuri, nu presupune să începi la țărm? Iar cea mai apropiată stație de Polul Sud este McMurdo, la 78 grade latitudine sudică, ceea ce presupune un minim de 1200 km. În interviul acordat lui Prosperio spune la minutul 11:05 că inițial trebuiau să facă 100 km, dar pentru că au avut de ocolit crevase (ghizii nu știau de ele?) au mai făcut 40 și ceva. Ca mai apoi să îi spună că nu sunt crevase la Polul Sud. Deci 120 sau 140 și ceva? Legat de aceeași kilometri fâcuți la Polul Sud în interviul WjlTV spune la min 38:36 că făcea 17 km/zi (3 zile a stat în cort după cum am văzut mai sus) și că în a 12a sau a 14a zi de mers avea picioarele degerate). Deci cel puțin 14 zile. Dar 14 * 17 = 238 km, nici 120, nici 140 și ceva.

CAPITAL: La minutul 41:14 din interviul acordat WylTV i se rupe filmul, trage curent și scuipă: “PĂCĂLEALA CU POLUL SUD!”

În primul interviu Agro TV spune: “Magnetismul Pământului din nucleu iese și se întâlnește cu magnetismul cosmic” (min 21:50) & “în acest loc timpul nu are valoare și datorită magnetismului nu mergea nimic, nici aparat foto, nici gps, nici busolă, nici ceas, NICI SATELIT, dar am făcut poze. După 3 kilometri am ieșit din zona magnetică și am văzut pe aparatul foto că data pozelor era 2025, deci timpul chiar nu are valoare acolo” (min 23:10 – min 25:00). Moderatorul concluzionează: “Ați călătorit în timp!”
Interviu Agro TV II, min 7:18 “în 2010, în călătoria în jurul lumii aveam un bilet de circuit în jurul lumii” (24 țări).
Interviu WylTV, min 04:00 “Am primit un cui inuit, iar un arheolog de la Cluj a zis că acesta seamănă mult cu cuiele dacice de la Sarmizegetusa și că asta înseamnă că este o conexiune între începuturile lumii: la noi populația dacă, iar inuiții sunt aproape de pol, iar la poli începe lumea”.
Tot în interviul WylTV, în emisiunea Dialog 100% spune: “Sunetul tulnicelor din Banat seamănă cu sunetul Aurorei Boreale”, ca la minutul 06:50 să ne spună că e la a treia reîncarnare și că într-o viață anterioară a fost pescăruș arctic.
În același interviu la minutul 31:45 ne zice că în Siberia a vizitat “mamuții congelați” (imaginați costuri). La minutul 24:40 spune: “Am dus scrisorile copiilor români lui Moș Crăciun” … pe banii părinților lor…
LA MINUTUL 53:30 spune: “ÎN ULTIMII ANI VIN ACASĂ!” în alt interviu spune “am lipsit decât 6-7 luni din țară”!!!
În 1998 a mers în Antarctica ca să “ducă o piatră omagială” pentru expediția lui Racoviță, ce politicieni au fost cu ea? La minutul 47:00 din interviul acordat WjlTV spune: “pentru mine și câțiva cu care suntem”
În interviul acordat lui Prosperio ne spune la minutul 23:10 că a fost în peste 100 țări până acum!
În interviul acordat SmartWomanRo la minutul 01:33 spune: “LOCUL PE UNDE IESE AXA PĂMÂNTULUI” …. zeci de mii de tineri ce studiază geografie cu dragoste pentru această știință tocmai au fost scuipați.

ACTUL PATRU: NUMELE REAL

Uca e născută în Gheorgheni, județul Harghita și ne povestește aici, (în emisiunea Profesioniștii) că tatăl său era inspector financiar și îl chema Marinescu, deci ea nu și-a schimbat numele de fată. Sun la primăria Gheorgheni, județul Harghita. Îmi răspunde un robot, aleg tasta 1, mai departe aleg tasta 6, Starea Civilă:

-Bună ziua, mă numesc Timotei Rad, reconstruiesc genealogia familiei mele și aș dori să aflu numele străbunicilor mei. Știu că bunica s-a născut în Gheorgheni, în 15 mai 1940, dar nu îi știu numai numele de după căsătorie: Marinescu Maria.

-Dar cum de nu îi știți numele de dinainte de căsătorie?

-Păi bunicul a murit, bunica a lăsat-o pe mama la orfelinat când aceasta a fost mică și de atunci nu mai știm nimic.

-Îmi pare rău să aud asta… Dar chiar și așa nu pot să vă dau date confidențiale.

-Păi vă trimit certificatele de naștere ale mamei și al meu? Sau trebuie să vin din Cluj la Gheorgheni pentru atât?

-No bine, haideți că rezolvăm. Mai spuneți o dată data nașterii.

-15 mai 1940.

-Așteptați vă rog, caut în dulap. După vreo 3 minute revine: În 15 mai 1940 avem doar Medesz Maria Adriana, fiica lui Medesz Spiruyi și Ady Adriana. Medesz Maria Adriana a fost căsătorită de 3 ori, prima oară cu Lunga Ștefan la București, după care a divorțat și a reluat numele Medeș, a doua oară cu Sivrui Mircea, tot la București, și de acesta a divorțat și și-a reluat numele și a treia oară cu Marinescu Nicolae Mihai, și de acesta a divorțat dar i-a păstrat numele, de data asta nu a mai revenit la numele Medesz.

-Mulțumesc mult.

-N-aveți pentru cee… Dar … pe dvs cum ați spus că vă cheamă? Mai spuneți o dată vă rog?

În emisiunea Profesioniștii, Uca minte în legătură cu propriu-i nume!

Să nu ne scape faptul că numele de fată al mamei Ucăi era Ady. Această Adriana Ady era fiica fratelui lui Ady Endre, Eminescul maghiarilor (Uca spune asta in emisiunea Eugeniei Voda).