browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Exploratoarea “Uca Marinescu” (Medeș Adriana)

Posted by on March 21, 2016

ACTUL ÎNTÂI: PREMIANTA

Uca Marinescu ocupă de peste 20 de ani funcția de Președinte a Comisiei de Sport și Mediu din cadrul Comitetului Olimpic Român,  fiind și cunoscuta, atestată, premiată și considerată ca cea mai mare călătoare și exploratoare româncă din toate timpurile! Uca Marinescu se mândrește printre foooarteee multe altele cu performanțele de a fi prima sexagenară (la nivel mondial) ce a atins ambii poli geografici într-un an, pe schiuri. De acest fapt încearcă să ne asigure chiar și FORBES:

Screenshot 2016-02-02 15.36.16

Dar și fostul președinte al patriei, Ilici, care o decorează:

Screenshot 2016-02-01 23.58.46

Atestatele performanței atingerii polilor le avem mai jos:

1)Polul Nord:

Screenshot 2016-02-02 00.27.44

Acest “atestat” ne este arătat de către dna Uca în direct în emisiunea dlui Prosperio (aveți link la interviu, atestatul e prezentat la minutul 09:00). După prima fază în care avem tendința să ne gândim că această diplomă e una de la grădiniță vedem scris: “Direction of Vicaar Agency”, căutăm cu dl Google și aflăm aici că această distracție (cu avionul și elicopterul din poză) costă 25 000 euro:

Screenshot 2016-02-02 19.43.51

2)Polul Sud

Screenshot 2016-02-02 00.24.20

Aceast “atestat” ne este arătat de către dna Uca în direct în emisiunea dlui Prosperio (aveți link la interviu, atestatul e prezentat la minutul 09:10). Vedem aici că pentru această performanță se achită companiei Adventure Network un cost de 47 200 USD de către dna Uca:

Screenshot 2016-02-02 19.54.24

ACTUL DOI: FINANȚĂRILE

Finanțările? Banii pentru aceste expediții? În emisiunea “Profesioniștii” Uca ne spune că i-a economisit din salariul de profesoară de educație fizică, privându-se de la a plăti anumite cheltuieli de-ale apartamentului. Eugenia Vodă ne spune în repetate rânduri că Uca a călătorit în “condiții spartane” și bate ritmic șaua măgarilor donațiilor. Da, pura Eugenie…

Tot despre partea financiară, Uca mai spune aici: “ca preț al expediției am beneficiat de o șansă, aceste șanse vin și ele spre mine” (min 16:10) & “șansa a fost ca undeva la Elesmere să mă întâlnesc cu un grup de canadieni și m-am lipit de ei” (22:00) & “acolo (Polul Sud) m-am lipit de o expediție australiană” (24:11). Tot legat de finanțe aici ne spune: “aranjez totul, nu numai financiarul, acolo știu deja tactici, strategii” (17:29) & “au apărut 3 chemări (șanse) … au venit, s-au așezat, l-am văzut, am spus trebuie să ajung și am plecat. A fost iarăși o expediție solitară pentru că n-am mai găsit pe nimeni care să meargă cu mine. Mă rog, până la urmă a venit o colegă de la Prima TV. Mai apoi a apărut (șansa) Altaiul Siberian, care tot așa, a apărut pe parcurs” (18:41) & “deci așa se așează lucrurile la mine” (20:42) În continuare fiind întrebată care îi e țara preferată, spune: “N-aș putea ca să spun o țară, poate apare de undeva ceva“.

Uca călătorește batjocorindu-ne de 40 de ani….. în peste 100 țări si avand ani in care este plecata din tara peste 6 luni!

În discursul galei FORBES spune: “40 și ceva de ani de când călătoresc” (00:50)

Screenshot 2016-02-01 20.56.05

“mi se spunea Mica Căprioară” Uca Marinescu

ACTUL TREI: JULIA VERNA (PERLE IREALE)

Aici, ne spune: “Am făcut un traseu al vikingilor și am ajuns la Muzeul Arctic din Sankt Petersburg, pentru că stăteam de mult timp în muzeu și mă tot uitam au chemat pe cineva să vorbească cu mine, s-a dovedit a fi directorul muzeului, marele explorator artic și antarctic Victor Boyanski” (min 5:30). Mai apoi povestește (chiar și în emisiunea Profesioniștii) că de fapt acest Boyanski a ajutat-o financiar să poată ajunge la poli. Mai sus însă am văzut cu ce companie turistică și ce costuri a fost. Cu avion și elicopter, nicidecum pe schiuri. Legat de acest traseu al vikingilor ne mai spune în altă parte: “Am fost pe drumul vikingilor, pe urmele vikingilor, ei au plecat din Marea Neagră după cum se știe” (min 3:50)

Tot aici la minutul 14:00 spune: “Gheața în partea de sus se cam topea în interior. Bine, în timpul nopții îngheța la loc”. La min 16:58 spune că i-au degerat mâinile și picioarele. I le-au amputat? La min 18:50: “Bine, coordonarea și ghizii au fost întotdeauna foarte bune, deci nu putea să se întâmple nici un fel de accident” (Aveau valeți). La min 19:35 spune: “Expedițiile mele au fost clasice, gen Amudsen, gen schiuri și îți tragi sania după tine!” Ca aici să ne zică: “Vorbesc cu sania: Sanie te rog alunecă!” (45:35).

Alte perle:

“oboseam, am aflat după 3 zile că eu oboseam” (13:05 – Agro TV I)

“distanțele de la poli nu pot fii măsurate în kilometri pentru că nu există un drum drept (eu credeam că au făcut cei de la Bechtel autostradă), trebuie să ocolești crevase” (Agro TV I – 14:35) ca mai apoi în interviul oferit lui Prosperio la min 11:35 să spună: “pe traseul de la polul sud nu există crevase să știi”

tot în interviul acordat Agro TV (I) spune la min 15:05: “a trebuit să stăm 3 zile în cort și să deschidem cortul din când în când ca să dăm jos zăpada de pe el, ca să nu ne asfixiem”

În interviul acordat SmartWomanRo spune că a făcut 120 km pe schiuri la Polul Sud (Antarctica?). Ca în interviul acordat lui Prosperio să zică la minutul 11:05 că inițial trebuiau să facă 100 km, dar pentru că au avut de ocolit crevase (ghizii nu știau de ele?) au mai făcut 40 și ceva. Deci 120 sau 140 și ceva? Peste 30 de secunde îi spune tot lui Prosperio că nu erau crevase! Legat de aceeași kilometri fâcuți la Polul Sud în interviul WjlTV să spună la min 38:36 că făcea 17 km/zi (3 zile a stat în cort după cum am văzut mai sus) și că în a 12a sau a 14a zi de mers avea picioarele degerate (a doua oară? sau a treia oară? n-am mai ținut socoteala degerăturilor pentru că am considerat că trebuiau să îi amputeze membrele din prima). Dar 14 * 17 = 238 km, nici 120, nici 140 și ceva. La minutul 41:14 din interviul acordat WylTV i se rupe filmul, trage curent și scuipă: “PĂCĂLEALA CU POLUL SUD!” Cei care încă nu ați realizat că minciuna, falsitatea, răutatea și viclenia te “înnebunesc” (fac să pierzi controlul), măcar atâta să învățăm de la Uca și astfel să construim o societate pe valori reale!

În primul interviu Agro TV mai spune: “Magnetismul Pământului din nucleu iese și se întâlnește cu magnetismul cosmic” (min 21:50) & “în acest loc timpul nu are valoare și datorită magnetismului nu mergea nimic, nici aparat foto, nici gps, nici busolă, nici ceas, NICI SATELIT, dar am făcut poze, după 3 kilometri am ieșit din zona magnetică și am văzut pe aparatul foto că data pozelor era 2025, deci timpul chiar nu are valoare acolo” (min 23:10 – min 25:00), la care moderatorul spune: “Ați călătorit în timp!”

Interviu Agro TV II, min 7:18 “în 2010, în călătoria în jurul lumii aveam un bilet de circuit în jurul lumii” (24 țări). Oare ce agenție turistică i l-a dat și în schimbul a ce favoruri?

Interviu WylTV, min 04:00 “Am primit un cui inuit iar un arheolog de la Cluj a zis că acesta seamănă mult cu cuiele dacice de la Sarmizegetusa și că asta înseamnă că este o conexiune între începuturile lumii: la noi populația dacă, iar inuiții sunt aproape de pol, iar la poli începe lumea”. Tot în interviul WylTV, în emisiunea Dialog 100% spune: “sunetul tulnicelor din Banat seamănă cu sunetul Aurorei Boreale”, ca la minutul 06:50 să ne spună că e la a treia reîncarnare și că într-o viață anterioară a fost pescăruș arctic. La minutul 36:40 spune: “Vameșii namibieni aveau o vulpe sălbatică legată cu sfoară, am mers și i-am dat drumul și le-am zis că nu poți face așa ceva”. În același interviu la minutul 31:45 ne zice că în Siberia a vizitat “mamuții congelați” (asta e real, imaginați costuri). La minutul 24:40 spune: “Am dus scrisorile copiilor români lui Moș Crăciun”, pe banii părinților lor… La minutul 23:45 ne spune că în Hymalaia “la 4900 m mi-a fost rău de altitudine dar cu ajutorul unui șaman m-am făcut bine” La minutul 16:45 spune că în România nu știe nimeni de Culuarul Caprivi”, ha ha ha! La minutul 50:55 spune că a stat închisă 1 zi în camera de hotel…aș (pentru că peste tot afirmă că ea nu doarme NICIODATĂ în hotel și călătorește cu bani foarte puțini). La min 53:13 spune: “M-am încărcat cu oxigen spiritual” LA MINUTUL 53:30 spune: “ÎN ULTIMII ANI VIN ACASĂ!” în alt interviu la minutul 7:25 spune “am lipsit decât 6-7 luni din țară”!!!

În 1998 a mers în Antarctica ca să “ducă o piatră omagială” pentru expediția lui Racoviță, ce politicieni au fost cu ea? Mica Căprioară!

În interviul acordat lui Prosperio ne spune la minutul 23:10 că a fost în peste 100 țări până acum!

La minutul 47:00 din interviul acordat WjlTV spune: “pentru mine și câțiva cu care suntem”

Aici, ne spune la minutul 1:05 “Îl citesc și acum pe Jules Verne!” În toate interviurile se laudă că îl citește pe Jules Verne ca și cum ar fi vreo performanță! Probabil atunci când ar fi trebuit să îl citească nu știa citi. La minutul 02:35 continuă “eu citesc totul despre expediții celebre, cum citesc și acum pe Jules Verne”

În interviul acordat SmartWomanRo la minutul 01:33 spune: “LOCUL PE UNDE IESE AXA PĂMÂNTULUI” în același interviu spune despre călătoria la Polul Sud: “presupune dormit pe gheață în fiecare seară, înseamnă topitul gheții. Calupuri mari de gheață și de zăpadă le topești ca să obții apă, ca să te hidratezi, să îți faci un ceai, să îți faci mâncare” (min 02:53).

Agro TV I, min 20:50 “Într-o carte a lui Jules Verne am descoperit o expediție spre Polul Nord Magnetic și atunci TÂC, s-a deschis cheița la mine și am spus: trebuie să ajung la Polul Nord Magnetic!”

ACTUL PATRU: NUMELE REAL

Uca e născută în Gheorgheni, județul Harghita și ne povestește aici, (în emisiunea Profesioniștii) că tatăl său era inspector financiar și îl chema Marinescu, deci ea nu și-a schimbat numele de fată. Sun la primăria Gheorgheni, județul Harghita. Îmi răspunde un robot, aleg tasta 1, mai departe aleg tasta 6, Starea Civilă:

-Bună ziua, mă numesc Timotei Rad, reconstruiesc genealogia familiei mele și aș dori să aflu numele străbunicilor mei. Știu că bunica s-a născut în Gheorgheni, în 15 mai 1940, dar nu îi știu numai numele de după căsătorie: Marinescu Maria.

-Dar cum de nu îi știți numele de dinainte de căsătorie?

-Păi bunicul a murit, bunica a lăsat-o pe mama la orfelinat când aceasta a fost mică și de atunci nu mai știm nimic.

-Îmi pare rău să aud asta… Dar chiar și așa nu pot să vă dau date confidențiale.

-Păi vă trimit certificatele de naștere ale mamei și al meu? Sau trebuie să vin din Cluj la Gheorgheni pentru atât?

-No bine, haideți că rezolvăm. Mai spuneți o dată data nașterii.

-15 mai 1940.

-Așteptați vă rog, caut în dulap. După vreo 3 minute revine: În 15 mai 1940 avem doar Medeș Maria Adriana, fiica lui Medeș Spiru și Ady Adriana. Medeș Maria Adriana a fost căsătorită de 3 ori, prima oară cu Lunga Ștefan la București, după care a divorțat și a reluat numele Medeș, a doua oară cu Sivrui Mircea, tot la București, și de acesta a divorțat și și-a reluat numele și a treia oară cu Marinescu Nicolae Mihai, și de acesta a divorțat dar i-a păstrat numele, de data asta nu a mai revenit la numele Medeș.

-Mulțumesc mult.

-N-aveți pentru cee.. Dar … pe dvs cum ați spus că vă cheamă? Mai spuneți o dată vă rog?

-Timotei Rad, v-am mai spus, dar o să vedeți zilele următoare și la televizor. Mulțumesc din nou.

Să nu ne scape faptul că numele de fată al mamei Ucăi era Ady. Această Adriana Ady era fiica fratelui lui Ady Endre, Eminescul maghiarilor (Uca spune asta in emisiunea Eugeniei Voda).

Aceasta e posibil să fii fost povestea uneia din curtezanele lui Iliescu. Să fii vrut Ilici să “iubească” inima poporului maghiar? Să phută (nepoata) Eminescu-ul(ui) maghiar? De fapt ne-a phutut pe noi…plătitorii de taxe pe banii cărora Uca s-a plimbat o viață…