browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Alt caz Bodnariu (Copilaria-mi timpurie)

Posted by on January 21, 2016

M-am născut și am crescut în unul din cele mai extremiste grupuri religioase. Ar fi trebuit să fiu un alt roboțel a cărui unică întrebuințare să fie slujirea dogmei sectei! Jurnalul Bihorean spunea: “Mișcarea Apostolică din România maltratează copiii vinovați de preacurvie

Tare te mai băteam.. îmi amintesc des și mă doare pe mine acum! Așa mă învățau.” (mama)

Eu am traume cu bătăile primite de tine, amintiri cu frica și groaza ce o trăiam când te vedeam pe tine bătut, nu pot înțelege cum tu nu ești afectat, cum ești întreg la cap!” (sora mea)

 

Femeia era însărcinată cu “educarea” copiilor, bărbatul făcea muncă fizică și avea statut de căpitan, nu se implica în chestiuni mărunte. Guru-ul sectei (bunicul) dădea indicații clare că trebuiesc lovit în cap, pentru că sunt prost!

Povestea mea începe în al doilea război mondial, la fel povestea numelui meu (Timotei). Pe front printre alte milioane de români era un Aurel. Aurel la vârsta de 2 ani datorită unei boli fusese foarte aproape de moarte. Tradiţiile şi superstiţiile locului de unde vine spuneau că dacă mama lui îl dă pe geam altcuiva, simbolic, şi tot simbolic îi schimbă numele, va “învia”, va trăi, va învinge boala. Noul nume pus copilului a fost Nicanor. Nicanor e nume biblic, numele unui apostol nou testamental. Totuşi, o tradiţie venită să completeze tradiţia spune că copilul dat pe geam în schimbul vieţii, poate fi dat doar Diavolului.

Până aici doar superstiţii, revenim pe front. Nicanor al nost era un tip foarte fricos, datorită acestui lucru dezertează şi se ascunde prin munţi, o vreme se hrăneşte cu cioate de varză de pe o cultură de unde varza fusese culeasă. În tot timpul acestui delir îşi caută zeul. Într-o zi zeul îi vorbeşte, el ascultă. Timotei în greacă înseamnă “cel ce ascultă pe dumnezeu”. Dacă el nu avea cunoştiinţe biblice dinainte, şi nu ştia că Timotei înseamnă “cel ce ascultă pe dumnezeu” mai <primea> acest nume?. Pentru că el a ascultat, zeul l-a re-rebotezat Timotei. Al treilea său nume, al doilea de apostol. A doua oară apostol într-o viaţă, șah mat Pavel!

Dat fiind că a continuat să își asculte zeul acesta îl face “Apostolul Bisericii din România”. Apostolului, zeul îi explică singura şi adevărata cale spre rai iar pe el îl însărcinează cu propovăduirea. Astfel se formează secta. Dacă “credința” lor va fii să fie mainstream şi să se impună multora, va fi “dreapta credinţă” dacă nu, vor fi eretici marginalizaţi de cei care nu înţeleg “calea”, vor poza în victime şi vor lua dintre cuvintele lui Isus, pe acelea în care acesta zice “veţi fi prigoniţi”. Religiile care devin mainstream iau cuvintele “veţi fi binecuvântaţi”! Explicaţii și <argumente> se găsesc tot timpul.

Secta recruta copii de 14-16 ani. Copii abuzaţi emoţional, psihic, fizic, iar unii chiar şi sexual (dacă nu erau abuzaţi sexual, se rezolva şi asta). Copii cu un background religios şi biblic solid, în special penticostali şi baptişti. Timotei avea nevoie ca ei să aibe acest background și traumele aferente lui ca astfel să le explice că toate relele li se trag de la faptul că s-au îndepărtat de zeu şi de adevărata credință. Ei deja terorizaţi fiind de religie, săreau în braţele salvatorului Apostol.

Copii din familii foarte sărace și numeroase! Copii care de la 7 ani îşi rupeau cârca cu sapa (tata), Moromeţii îs fix pula! Când cârca nu le era ruptă de sapă, acest serviciu era prestat de părinţi, pentru vreo prostioară făcută la şcoală, pentru că au gustat diabolic tutun sau alcool, etc.

Mama şi tata sunt recrutaţi. Mama la 14 ani, tata la 16 ani. Mama e al 12-lea copil avut de apostol cu soția sa (Rozalia). Împreună cu mama, alte două surori de-ale ei, au fost luate bunicii Rozalia, după ce inițial fuseseră toate abandonate de către apostol la vârstă foarte fragedă și crescute fooooarte greu de bunica (pe zăpezi de 1 metru, se încălțau cu teniși). Fetele crescuseră, era nevoie de ele în rândurile turmei. Bunica încearcă să se sinucidă aruncându-se în fântână.

Mama și tata se căsătoresc la 21 de ani, eu sunt primul lor copil dar şi primul nepot al lui Timotei, era clar că trebuia să mă cheme tot Timotei! Cât ghinion ca doar al 12-lea copil să îți facă primul nepot!? Pe primii săi doi fii i-a botezat Timotei, ambii au murit până în vârsta de 2 ani, la fel ca încă alţi 4 dintre cei 13 copii ce i-a avut cu bunica (un al paișpelea și un al cinșpelea bunica i-a născut morți). Celui de-al treilea fiu i-a pus numele Aurel, trăieşte. Celui de-al patrulea fiu avut cu bunica i-a pus din nou numele Timotei, trăieşte, e unchiul meu preferat. Ghinionul Apostolului Timotei a fost ca acești doi Timotei să fii supraviețuit! Timotei (fiu-so) i-a provocat infarctul care i-a adus decesul, iar eu îmi propun să fac cunoscută această poveste, ca să îngrozesc pe cei care fac alte abuzuri și manipulări de acest fel, să dau curaj și altora să vorbească!

Nu am habar câţi alţi copii are cu alte femei, cunosc doar trei dintre acești unchi/mătuși vitrege ce le am, unul cu un an mai mare ca mine, unul cu un an mai mic ca mine, iar pe al treilea îl veți întâlni mai spre final. Toţi crescuţi de taţii vitregi.

Să revenim la sectă: abuzurile aplicate asupra copiilor “posedați” au făcut un părinte să reacționeze. Rezultatele le vedeți mai jos:

Pentru rezoluție maximă click pe poze, apoi după ce acestea se deschid în New Tab, click pentru Zoom.

Nicanor1 Nicanor2

Pentru rezoluție maximă click pe poze, apoi după ce acestea se deschid în New Tab, click pentru Zoom.

Autenticitatea și veridicitatea acestei investigații de-a Jurnalului Bihorean e dată în primul rând de rigoarea și profesionalismul cu care a fost realizată (intreprinsă de un neamț, românilor le-ar fi fost jenă să scrie despre așa ceva & ar fi fost expuși atacurilor) dar și de cuvintele tuturor celor intervievați, de formulările lor atât de specific neo-protestante. Toți cei care au avut a face un picuț cu discursul penticostal, baptist, etc, îl vor recunoaște în modul în care cei intervievați își formulează enunțurile. Sunt exprimările unor minți care mai mult de atâta nu știu.

În articolul din Jurnalul Bihorean oamenii n-au putut spune cele mai dureroase și crude realități ale sectei: aproape toate enoriașele erau accesate sexual de către Apostol. Apostolul le explica copilelor de 14 – 16 ani că sexul e “lucrarea duhului sfânt”. O mătușă din partea tatălui s-a sinucis după ce s-a prins ce film mușcase… Considerase că păcătuise…

Aurel (Nicanor, Timotei) avea 3 case şi ateliere de croitorie iar ucenicii îi erau negrii de pe plantaţiile afacerilor. Printre altele CLONA maşini de cusut ZINGER! În 1990 când tata şi doi unchi l-au răpit avea în apartamentul lui (unde nimeni nu intra), un lux de neimaginat pentru românul de rând al acelor vremuri. S-au înfruptat din binecuvântările grădinii domnului făcând ironii specific româneşti: “Compot de ananas/ Nu mi-a mai trecut pe la nas!” * L-au răpit în prag de sărbători. Totul fusese planificat de tata și încă un frate de-al lui. Ei însă nu aveau mașină, l-au convins pe un al treilea frate de-al lor ce avea mașină să vină să le “ducă un porc”. I-au furat de prin casă tot ce au putut. Exact ca în povestea din “Jurnalul Bihorean”. Confirm că așa se practica în sectă! Deasemenea, exact ca în investigația Jurnalului Național, se practica cu aceeași dezinvoltură abuzarea fizică a soției/soțului care a părăsit prima/ul secta.

Am fost educați tiranic! Am fost învăţaţi să fim misogini, ca nu cumva să ne fie luate anumite nedrepturi dobândite incorect într-o lungă istorie, nedreaptă, istoria junglei! Am fost învăţaţi să fim rasişti, xenofobi si fanatici religioşi ca lideri noştri politici şi religioşi să nu îşi piardă posesiile şi privilegiile.

Revin la mine. Nu știu care din aceste metode de tortură mi s-au aplicat. Mama spune că nici una și că aceste metode au început să le aplice mai târziu, după ce pierdeau din membrii sectei. La apogeul său, prin anii ’80 secta număra cca 200 membrii. Ai mei au părăsit secta în 1990, iar articolul Jurnalului Bihorean de mai sus e din 1999. Totuși mătușa s-a spânzurat în 1987, Apostolul regula enoriașele dintotdeauna, nu văd de ce n-ar fii torturat de pe atunci și copiii!? Ce e sigur e că la vârsta de 4 ani, în una din nopțile de rugăciune nu am fost suficient de cuminte și mi s-a spart nasul de către unul din membrii sectei (“cu un dos de labă”). După acest eveniment mama a interzis altora să mă mai “exorcizeze”.

Revin din nou la mine: Sunt construit să funcționez cu o structură mentală ce nu se împacă cu credința în religii, zei sau fantome. Dar nu mi s-a permis libertatea de a fii eu… Oare câți toleranți și buni creștini ar avea omenia să permită copiilor lor să nu fie creștini/să nu creadă în zei? Dat fiind că mie nu mi s-a permis să cred și să funcționez după bunul și calmul meu mers am făcut greșeala de a mă comporta cu creștinii (o parte din ei) ironic. Am greșit extrapolând. Mi-au trebuit ani buni să înțeleg că poate exista și un creștinism frumos. Îmi cer scuze celor de care am făcut mișto. Deasemenea mi-a trebuit mult să mă prind că unii doar pretind că sunt corecți cu ei înșiși, că doar pretind că sunt rezonabili, că doar pretind că acceptă logica și argumentele într-o discuție. A trebuit să mă maturizez ca să înțeleg că ei aderă la logică ca la ceva fancy și frumos, dar în momentul în care logica le intersectează confortul, aleg confortul și neputința de a se “răzvrăti” împotriva sfintelor tradiții.

Culmea ironiei e că pentru prima oară am fost luat la autostop la 13 ani, de către amanta preferată a Apostolului. Trebuia să duc cina tatei, la ferma la care lucra. Lucra uneori zile la rând, netrecând pe acasă pentru că erau 2 angajaţi la 150 tauri. Pe timp de iarnă, taurii în grajd, asta presupunea: băgat fân, scos gunoi, pus paie. Filmele cu cowboy americani în care te plimbi senzual pe câmp îs din altă ligă, din liga Pepsi Cola. Dormea într-o cameră, parte a grajdului, la câţiva metri de animale. Am ani de zile din copilărie în care nu am amintiri cu el, se trezea şi părăsea casa înainte să ne trezim noi, se întorcea cănd noi deja dormeam de mult, asta când se întorcea, dacă era prea obosit rămânea în grajd.

Am divagat… În una din aceste zile am mers să îi duc cina. M-am rătăcit. Am făcut cu mâna la prima maşină, a oprit. Ghiciţi cine era în maşină? O Ioana, secretara şi amanta preferată a Apostolui. Ar trebui să trăiască încă, e cam de vârsta mamei. Şi cu Ioana are un copil, pe ăsta nu l-am pomenit mai sus pentru că nu îi ştiu vârsta (vârsta celorlalţi doi o ştiu).

Ai mei, după ce au ieșit din secta Apostolului au ales Biserica Penticostală Valea lui Mihai. Diaconul acestei biserici, Dânga Vasile Marinel, care ne era vecin, printre altele într-o zi a aplicat un par pe șoldul fetei lui mai mari, în vârstă de 7 ani pe atunci. Copila a venit la noi plângand, ne-a arătat imensa vânătaie zicând că atunci când va fii mare își va omorî tatăl. Acest Vasile, bătea vacile până leșinau.

Un alt Vasile, Ladislau Bordi, era și el predicator în Biserica Penticostală Valea lui Mihai. Fiului care îi poartă numele, pe când acesta avea 17 ani, pentru că nu era supus l-a luat la pumni. Copilul, o dată căzut jos, a fost întors pe burtă, prins de ceafă și i s-a spart fața de gresia bucătăriei… Ani la rând acest om mi-a fost cel mai bun prieten! Mama lui (profesoară de religie), și-a ajutat soțul în această luptă.

Cornel Tonț, membru al Bisericii Penticostale Valea lui Mihai era însărcinatul cu grija “Grupului de Copii”. Este homosexual și pedofil. A abuzat un prieten.

În Valea lui Mihai, mai era o biserică neo-protestantă pe care ai mei o frecventau, cea a fraților Voloșen (Cornel și Lucian). Naomi Voloșen, fiica lui Cornel, nu era îndeajuns de supusă, datorită acestui fapt la vârsta de 7 ani a dormit o noapte în grajd cu animalele, legată fedeleș de iesle!

în familia tatălui meu am pedofilie, zoofilie și incest.

unora le-au mutilat sufletul și viața pe vecie

?SĂ TOLERĂM AȘA CEVA?

Tanacu …. NU A SCHIMBAT NIMIC …  Dante Aligheri spunea: “Cele mai încinse locuri din iad sunt destinate celor care au fost neutri în trimpul unei crize morale!”

În familia tatălui meu am pedofilie, zoofilie și incest.

unora le-au mutilat sufletul și viața pe vecie

?SĂ TOLERĂM AȘA CEVA?

Tanacu …. NU A SCHIMBAT NIMIC …  Dante Aligheri spunea: “Cele mai încinse locuri din iad sunt destinate celor care au fost neutri în trimpul unei crize morale!”

Surse: Jurnalul Bihorean

– trăit & povestit de Timotei Rad –